INFORMATIE VOOR GOLFBANEN:

 

de MONOBUGGY elektrische golf scooter biedt feitelijk alleen maar voordelen voor uw golfbaan en normaal gesproken zou er geen belemmering moeten gelden voor gebruik op de golfbaan. Natuurlijk bepaalt de golfbaan zelf, wat wel en niet is toegestaan op hun terrein.

Het is zeker ook wenselijk dat MONOBUGGY gebruikers zich houden aan de lokaal geldende regels en de MONOBUGGY  in goed overleg met de golfbaan gebruiken.

 

Voordelen van de MONOBUGGY voor de golfbaan:

Wat zijn uw voordelen wanneer u geïnteresseerden toestaat de MONOBUGGY op uw baan te gebruiken:

 1. Snellere doorlooptijden

  Spelers zullen zich gemiddeld beter aan de doorlooptijden kunnen houden, omdat ze zich tussen de slagen gemakkelijk kunnen verplaatsen. Mensen, die minder snel kunnen lopen gaan zonder meer sneller; ook zal iemand met een MONOBUGGY soms vooruit rijden om ballen te zoeken bijvoorbeeld

 2. Leden kunnen langer blijven golfen

  Wanneer uw leden ouder worden en steeds meer moeite krijgen met 18 holes zal de MONOBUGGY het hen mogelijk maken deze 18 holes nog steeds makkelijk te voltooien in het gezelschap van hun golfvrienden. Hierdoor zullen zij het plezier houden in de golfsport en dus langer kunnen blijven golfen.

 3. Flexibele spelers kunnen bij u terecht

  Spelers, die graag op verschillende banen spelen en die in het bezit van een MONOBUGGY zijn, kunnen bij u terecht en zullen van uw baan gebruik willen maken

 4. Ambassadeurschap

  Wanneer u bij monobuggy.nl aanmeldt, dat MONOBUGGY ’s bij u welkom zijn zullen wij dit op onze website vermelden. Als ambassadeur van de MONOBUGGY kunnen we een link maken naar uw website om geïnteresseerden door te sturen. Ook zullen wij geïnteresseerden, die een MONOBUGGY willen aanschaffen verwijzen naar golfbanen bij hen in de buurt, waarvan het bij ons bekend is, dat de MONOBUGGY er welkom is.

 

MONOBUGGY ontziet de baan

 

 1. Druk per band is lager dan “gewone” buggy

  Om zeker te zijn, dat de MONOBUGGY de baan niet extra belast zijn er testen uitgevoerd bij het onafhankelijke instituut NDI a/s in Denemarken. Uit de testen blijkt, dat de banddruk van een MONOBUGGY bij belasting van personen van gelijk gewicht lager is dan bij een “normale” buggy. Het document met de testresultaten kunt u downloaden door op onderstaande link: "Testrapport banddruk"  te klikken.

 2. Geleidelijke aandrijving voorkomt slip

  De aandrijving is zo geconstrueerd dat de kracht geleidelijk wordt overgebracht. Dit zorgt ervoor, dat u zeer geleidelijk kunt wegrijden en niet “met slippende banden”

 3. Voor en achter schijfremmen: blokkeren niet

  De MONOBUGGY is voor en achter voorzien van schijfremmen, die er voor zorgen dat er geleidelijk kan worden geremd en dat remmen met blokkerende wielen bijna onmogelijk is

 4. 11 inch wielen (van het nieuwste model zelfs nog groter) zorgen voor gelijke drukverdeling

  Voor en achter is de MONOBUGGY voorzien van 11 inch banden of groter, die druk goed verdelen. De banden zijn voorzien van profiel met geringe diepte.

Aanbevelingen voor local rules

 

Zoals gemeld zal de MONOBUGGY uw baan minder belasten dan een “normale” buggy. In het algemeen adviseren wij voor een MONOBUGGY dezelfde regels te hanteren als er gelden voor een “normale” buggy.

Natuurlijk is het verder aan te raden de gebruiker extra te attenderen op de standaard golf etiket.  Als de gebruiker van een MONOBUGGY zich normaal gedraagt zal deze niemand tot last zijn en zal de baan er alleen maar voordeel bij hebben.

Verder staan in de gebruikshandleiding van de MONOBUGGY diverse zaken, die met gebruik en etiket te maken hebben duidelijk beschreven. Deze gebruikshandleiding is in de Nederlandse taal en de tekst wordt met iconen en foto’s toegelicht.

De handleiding wordt aan iedere gebruiker persoonlijk overhandigd bij de koop.

 

MONOBUGGY golfbanen

 

In de link hieronder vindt u een lijst van golfbanen waarvan wij weten, dat ze de MONOBUGGY toestaan op hun baan, of wij hebben deze informatie gekregen via gebruikers van de MONOBUGGY.